12 april, 2008

Windows XP: Skapa katalog kommando ("hotkey")

Länge har jag velat ha ett kortkommando (hotkey på engelska) som skapar en katalog/mapp i just den katalogen man befinner sig i för tillfället i Windows. Jag vill t.ex kunna trycka på CTRL+N eller liknande för att skapa en katalog. Och så äntligen idag så fann jag ett litet program som sköter detta.

Det ligger i bakgrunden och avlyssnar olika tangentkombinationer och när vald kombination påträffas så skapas en katalog med ett förvalt namn. Programmet heter mdAxelerator [1] och är i dagens läge i version v0.02 så det är ganska nytt.

Programmet fungerar bara i Windows XP, Windows 2000 och Windows Server 2003.

Källa
[1] Ladda ner programmet mdAxelerator här

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hejsan! Jag behöver verkligen hjälp och undrar om det är något du vet om detta. Jo, jag ska göra ett jobb åt några och för att göra flera saker samtidigt tänkte jag vara lite smart och jobba på 2 datorer samtidigt. Så en dator sköter inläggadet av massa ord in i ett program på internet och jag ska sitta och välja ut vilka ord som ska in på varje kategori. Är det möjligt att finna ett program som man kan "spela in vad du gör" och sen gör det det gång på gång på gång helatiden tills jag trycker stopp eller nått. t.ex: jag har en internetruta uppe och ett worddokument. Jag markerar ett ord på en rad i word trycker ctrl-x klickar på internetrutan, trycker ctrl-v, lägger till ordet. KLART så nästa ord dubbelklickar på en annan rad i word (orden ligger under varrandra) trycker ctrl-x klickar på internetrutan och trycker ctrl-v, klickar på lägg till.. och blablabla.. det fortsätter så till listan e slut. ? Finns det tro? Mvh intresserad student!

Waschman sa...

Hej "intresserad student"!
Jag tror man kan använda och/eller programmera makron i Word. Då utför man vissa kommandon i programmet som sedan kan sparas för att köras nästa gång. Dock vet jag inte om det går att klistra in i en internetrutan.

Titta på VBA-programmering. Jag vet att i MS Access VBA kan man anropa webbsidor och skicka data via GET och POST.

* VBA står för Visual Basic for Applications och kan användas lite överallt i Windowsmiljön.

Jag känner inte till något program men det skulle vara häftigt att verkligen se det fungera.

Du kan testa läsa Sanningen om makron

Testa också att söka på Word VBA programmering via t.ex Google.

Lycka till

Välkomna till bloggen

Välkomna ska ni vara kära besökare. Jag skriver om IT för att det är kul och för att jag vill dela med mig av information och kunskap. Jag försöker hålla bloggen så kategoriserad som möjligt för att ni enklare ska hitta intressanta länkar och artiklar.