08 april, 2009

Photoshop: Lära sig använda Photoshop CS3/CS4

Nu till sommaren planerar jag att lära mig redigera bilder Photoshop CS3 eller CS4. Jag är nämligen webbutvecklare på fritiden och jag känner att jag vill förbättra mina kunskaper inom bildredigering och hur man kan skapa snygga "eng. Gradients", knappar, bakgrundsbilder med mera.

Notis: För er som undrar så berättar jag att jag även känner till programmet Gimp till GNU Linux som är nästan lika funktionsrikt men gratis.

Jag gick en väldigt grundläggande kurs om Photoshop 7 när jag gick på gymnasiet. Då var det inkluderat i Estetisk verksamhet (bild och musik). Men lärarna var ju inte så bra på att lära ut så man fick inga riktigt bra tips på hur man kunde lära sig programmet på egen hand. Personligen tycker jag att man lär sig bäst genom att pröva sig fram men Photoshop var lite svårt då tyckte jag, lager, skuggor, framhöva olika lager, ljussättning, etc.

Men när jag häromdagen läste en artikel om tio bra designtekniker vid webbdesign så kände jag ett starkt intresse som väcktes till liv - jag ville lära mig använda Photoshop på riktigt.

Jag har hittat några bra guider på Internet om hur man kan gå tillväga för att lära sig bemästa programmet på bästa sätt men jag ställer även samma fråga till alla er som läser bloggen eller som bara hälsar på en kort stund.

Finns det några där ute som är intresserade utav Photoshop CS3/CS4 och som känner att ni vill bidra till några bra webbresurser där man kan lära sig Photoshop från grunden och upp med enkla exempel som vem som helst (nästan) kan följa? Klicka bara på länken "Skriv en kommentar" för att hjälpa till.

Här under rubriken "webbresurser" listar jag några resurser som jag tycker verkar bra.

Webbresurser
Photoshop Guider för Nybörjare - 35st
Använda Lager i Photoshop och hur det fungerar
Devello Photoshop Tips
Photoshop 7.0 grunder (pdf)
Good-Tutorials Photoshop
Adobe Photoshop Tutorials
Watch and Learn Photoshop CS4

3 kommentarer:

Ricky sa...

Hej! Jag läste ditt inlägg och här är ett tips om gradients på youtube i HD-kvalitet ;)

http://www.youtube.com/watch?v=NFSVPXuKGF8&fmt=22

johanna sa...

Jag har precis laddat ner Adobe Photoshop cs4. När jag trycker på 'nytt' och bara vill ha en vanlig vit sida så kommer det upp en vit sida med trekanter o former på, det är likadant när jag laddar upp en vanlig bild :O Hur gör jag för att få bort det ? Tackar för svar..

Waschman sa...

Hej Johanna,
Jag vet tyvärr inte hur man löser ditt problem. Är inte så duktig på Photoshop. Men lycka till!

Välkomna till bloggen

Välkomna ska ni vara kära besökare. Jag skriver om IT för att det är kul och för att jag vill dela med mig av information och kunskap. Jag försöker hålla bloggen så kategoriserad som möjligt för att ni enklare ska hitta intressanta länkar och artiklar.