07 januari, 2009

Gott Nytt År // God Fortsättning

Hälsning
Här kommer en nyårshälsning från mig till er som läser bloggen. Gott nytt år och god fortsättning till er alla. Här nedanför skriver jag om en vecka under lovet då jag var i fjällen med mina kompisar och försökte lära mig att åka skidor.

Min skidvecka i Sälen (Lindvallen)
Jag har varit borta en vecka under jullovet över nyår i Sälen (Lindvallen) och lärt mig att åka skidor. Jag trodde aldrig att det skulle gå något vidare bra för mig ända tills dagen innan jag åkte upp. Då började jag tro på mig själv. Jag tänkte till och med att det skulle bli roligt att lära sig åka skidor med några av mina kompisar och deras familjer. Men det började inte bra alls.

Redan samma dag vi kom fram, ungefär vid 16.00, planerade alla att börja åka i skidbacken direkt tills de stängde kl 19.00. Jag tvekade men sade till slut att jag bara ville testa gröna skidbackar (grönfärgade backar är lättast för nybörjare). Men mina kompisar lyckades att övertala mig att följa med upp för en blå backe vid namn Gustav (blå backe är lätt och för nybörjare som kan bromsa och svänga, vilket är två saker jag inte kan).

Alla försökte tala om för mig exakt hur jag skulle göra men det gick in i mitt ena öra och ut genom det andra. Jag trodde att jag kunde bromsa ordentligt (plogning) men hörde sedan att jag höll benen fel (för tätt ihop). Till sist ville alla börja åka nedför och en av tjejerna säger "följ efter mig försiktigt". Allt gick fint tills jag skulle svänga min första sväng vid toppen av backen. Jag lyckades inte riktigt räta upp skidorna i svängen mot henne, utan for istället rätt nedför hela skidbacken i störtlopp. Jag försökte lägga mig ner åt sidan men det gick alldeles för fort. De försökte allihop att hänga efter och stoppa mig men det var för sent. Jag susade nedför Gustavsbacken och trodde att jag skulle slå ihjäl mig.

Efter att ha varit nära att åka rätt på ett stort hopp och köra in i två yngre skidåkare mitt i backen när jag hade som högst fart så lyckades jag bromsa farten och få stopp på skidorna. Jag ramlade inte men mitt hjärta pumpade jättemycket. Trodde typ att jag skulle dö, eller i alla fall bryta något ben, men jag klarade mig utmärkt. Mina kompisar kom till slut ifatt mig och kunde inte hålla sig för skratt och var samtidigt nervösa och hade dåligt samvete för att ha dragit upp mig ända dit upp.

Nästa dag fick jag en privatlärare (det var pappan till min bästa kompis) och han lyckades lära mig att svänga, bromsa, samt överväga min rädsla att än en gång åka störtlopp nedför backarna. Både min flickvän och min bästa kompis trodde att jag skulle kunna åka en svart backe (svart backe är svårtast att köra nedför och är brantast) i slutet av veckan innan vi skulle åka hemåt igen. Det trodde jag absolut inte eftersom det var första gången för mig som jag lärde mig att åka skidor.

Vet ni vad - jag åkte en svart backe vid namn Adam näst sista dagen och jag är stolt över mig själv. Hela veckan har varit fantastiskt rolig och lärorik med fest, god mat, nyårsfirande, gott sällskap, skidåkning och åkning av Icekart (vilket är ungefär som Go-kart fast på is med spikdäck). Stugan vi hyrde var 290kvm med plats för 16st sängar, 3st våningar, 4st duschar, 1st bastu, 1st bubbelpol (jakutzi), 50-52 tum LCD TV med 5.1 surround ljud.

Vilken vecka. Jag vill hälsa till alla som var med mig den veckan och tacka alla för den goda maten och de som lärde mig skidåkning samt gav mig motivationen att lyckas.

Jag hoppas att ni alla får ett trevligt år 2009.

Inga kommentarer:

Välkomna till bloggen

Välkomna ska ni vara kära besökare. Jag skriver om IT för att det är kul och för att jag vill dela med mig av information och kunskap. Jag försöker hålla bloggen så kategoriserad som möjligt för att ni enklare ska hitta intressanta länkar och artiklar.