19 december, 2008

Webbdesign: Skapa egna hemsidor enkelt

Häromdagen upptäckte jag en ny webbsida som heter Hemsida24 - en sida där man kan skapa egna professionella webbsidor enligt dem själva. Jag fann den genom min lärare jag hade under mitt första år på högskolan i Halmstad i kursen Web System Fundamentals.

Det visade sig att det var min lärare som hade gjort webbsidan tillsammans med ett par andra som arbetar i hans företag Lumik Enterprise.

Jag är riktigt imponerad av webbsidan och när jag testade direkt om det verkligen stämde som de säger att det är enkelt, så satt jag bara framför min skärm och gapade - wow!

Jag har själv redan gjort en webbsida (gratis förstås) och sedan använt koden på min egna webbserver. Tjänsten är så mycket bättre än Googles tjänst Googlepages som jag har använt (och fortfarande lite då och då) men den är faktiskt lite krånglig. Därför blev jag glad när jag såg att det verkligen stämde med Hemsida24's mål.

Jag är också väldigt glad att få ha haft en så duktig utvecklare som lärare i webbdesign, php och mysql. Det är mestadels därför jag ville skriva om detta.

Deras projekt är även ett jättebra exempel för de som undrar hur Ajax fungerar på webben. Grymt!

Källa
www.hemsida24.se

Inga kommentarer:

Välkomna till bloggen

Välkomna ska ni vara kära besökare. Jag skriver om IT för att det är kul och för att jag vill dela med mig av information och kunskap. Jag försöker hålla bloggen så kategoriserad som möjligt för att ni enklare ska hitta intressanta länkar och artiklar.