30 januari, 2009

Utveckling: Gratis hosting för utvecklare

Idag när jag letade efter gratis webbhosting för PHP och MySQL snubblade jag över en webbsida som heter Devhost [1]. Det är en webbsida som erbjuder gratis hosting för utvecklare. Det betyder att man endast får använda deras tjänst när man utvecklar sin kod och inte publicerar den på Internet så att vem som helst kan besöka webbsidan.

De använder även VPN-lösningar (VPN - Virtual Private Network) så att man kan arbeta direkt mot deras server utan att behöva använda något FTP-program. Då fungerar det precis likadant som när man arbetar mot sin egna hårddisk förutom att data skickas över Internet när man sparar sina filer.

Jag använder själv deras tjänst för utveckling av ett kommande enklare webbhotell som jag och en kompis har tänkt att driva.

Om ni är intresserade så finns det mer att läsa på deras webbsida [1]. Klicka bara på länken "Villkor" för att läsa mer.

Källor
[1] http://www.devhost.se/

2 kommentarer:

Anonym sa...

Riktigt läckert! Tack för tipset!

Använder för nuvarande min egen dator som utvecklingsplattform för mina projekt i PHP. Skulle väldigt gärna avstå det eftersom burken blir lätt ganska slö när man har igång många serverapplikationer på den.

Waschman sa...

Det kan jag verkligen hålla med dig om. Jag utvecklade också mina PHP-webbsidor på min egna dator innan men alla tjänster mm segade ner datorn. Lycka till!

Välkomna till bloggen

Välkomna ska ni vara kära besökare. Jag skriver om IT för att det är kul och för att jag vill dela med mig av information och kunskap. Jag försöker hålla bloggen så kategoriserad som möjligt för att ni enklare ska hitta intressanta länkar och artiklar.