05 december, 2008

Skolan: Strul i Cisco labbsalen

-- Detta blogginlägg har raderats --

Ni får ursäkta mig men jag har valt att radera detta blogginlägg eftersom jag tycker att det inte passar in på bloggen. För er som undrar vad jag hade skrivit kan jag berätta lite. Vi arbetade med Cisco i skolan under en laboration och helt plötsligt slutar allt att fungera. En student råkade dra ur kabeln för all utrustning i hela salen. Vi blev jättesura men vi lyckades återskapa vårt arbete efter några minuter igen.

- Waschman

4 kommentarer:

Jonas sa...

Men går det att fuska på ett Ciscoprov? Är det inte ganska hårda regler som gäller under ett assessment? Och under tidspress desutom.

/J

Waschman sa...

Ja det går att fuska. Saken är den att de utländska studenterna viskar på sitt egna språk till varandra. Det händer nästan alltid direkt om läraren lämnar rummet.

Det är tidspress och hårda regler. Lärarna har blivit ännu hårdare och många har blivit tagna för fusk. Men mycket av fusket kan inte lärarna bevisa för skolans ledning. Så några slipper undan :(

För CCNA 1-4 finns alla svaren ute på Internet om man Googlar. Då sitter vissa och övar in alla svar innan tentan. Detta är lärarna mycket medvetna om. Därför läggs mestadelen av betyget på den praktiska biten och ett teoretiskt prov som lärarna själva skrivit.

Hoppas detta var svar på din fråga.
-Waschman

Khyber sa...

Utbildningen heter väl bara Nätverksdesign & nätverk? och det är bara ett år, Har HH något sammarbete med Cisco eller hur ligger det till? det nämns inget om det på deras hemsida.

Waschman sa...

Hej Khyber!
Utbildningen heter Nätverksdesign och datordrift och är i dagsläget på 60hp, alltså bara ett år. Jag vet inte riktigt hur det ligger till men om man vill läsa alla CCNP-kurserna måste man nog välja till dem under år 2.

Skolan samarbetar med Cisco:
- Vi gör alla prov på Cisco Academy's webbsida.
- Nästan all nätverksutrustning är Cisco (finns även nån HP switch)
- Efter avslutad kurs får man s.k. kurscertifikat som bevisar att man har klarat av kursen. Observera dock att det inte är ett riktigt Cisco branchcertifikat.

Jag hoppas du fick svar på din fråga.

Välkomna till bloggen

Välkomna ska ni vara kära besökare. Jag skriver om IT för att det är kul och för att jag vill dela med mig av information och kunskap. Jag försöker hålla bloggen så kategoriserad som möjligt för att ni enklare ska hitta intressanta länkar och artiklar.