20 november, 2006

Tjänst för skolor

Jag vet att rubriken får det hela att låta "overkill" men så svårt ska det nog inte vara. Låt mig förklara:

De flesta som vet vad Fronter är för något och som använder det, brukar säga att det suger. De tycker det är dåligt och krångligt. Det finns funktioner som nästan aldrig används och när de väl finns tillhands är det få som vet hur man använder dem.

Jag ser Fronter som en slags portal där man som elev och lärare kan kommunicera och lämna in inlämningsuppgifter i olika ämnen med mera. Det finns också delar av sidan som kallas för rum där man kan ha saker och medlemmar som rör just ett specifikt ämne.

Jag har frågat runt lite och många tycker att det borde finnas något enklare än Fronter på marknaden - för dem som elever. Visst att lärarna tycker om det, men det är väl bara för att kommunen är "kär" i det. Nu har jag tänkt igenom detta ordentligt och har kommit fram till att jag ska försöka skapa ett eget system eller Webbapplikation som det också kallas.

Det ska fungera ungefär som Fronter fast med färre funktioner och enbart det viktigaste. Det behöver till exempel inte finnas ett chattrum när alla vet att det finns MSN, Skype med flera. Som lärare ska man fortfarande kunna administrera portalen efter eget tycke: elevkonton, prov, inlämningsuppgifter, inlämningsdatum, dokument för nerladdning och lite till.

Detta gör jag mest för att det är en utmaning men också för att jag tror det kommer bli så bra nån gång i framtiden att något företag kanske köper systemet. Man får väl drömma lite ;)
Det jag vet än så länge är att det ska vara byggt i PHP och MySQL, fungera på både Windows och Linux, samt att det inte ska finnas centralt på en server. De som vill använda systemet får helt enkelt ladda ner (köpa) källkoden och köra lokalt.

Vi får väl se hur det går i framtiden... "only time can tell!"

Inga kommentarer:

Välkomna till bloggen

Välkomna ska ni vara kära besökare. Jag skriver om IT för att det är kul och för att jag vill dela med mig av information och kunskap. Jag försöker hålla bloggen så kategoriserad som möjligt för att ni enklare ska hitta intressanta länkar och artiklar.