28 november, 2006

Ny PHP skola

www.webdesignskolan.se som har väldigt mycket information om hur man skapar hemsidor, hur man använder Photoshop, Dreamweaver mfl, har valt att göra en PHP skola.

De har valt att skriva hur man gör om man vill börja programmera i PHP med webbservern Apache och databasmotorn MySQL och PHP såklart. Själv tycker jag att det är hög kvalitet på guiderna och alla exempel så bra jobbat WDS. En sak jag tycker att de borde haft med är hur man programmerar med hjälp av Reguljära Uttryck (eng "Regular Expressions"). Det är svårt att bemästra, men när man väl kan det såunderlättas det mesta. Sök på Google efter "Regular Expressions PHP Tutorial" om ni vill veta lite mer, fast på engelska.

WDS har guider om PHP i följande kategorier:
  • PHP grunder
  • PHP fortsättning
  • MySQL och databaser
  • PHP och MySQL

Om ni vill lära er PHP och aldrig har programmerat förut kan jag rekommendera guiderna. Vill ni däremot koda i PHP och har programmeringskunskaper sedan innan, tycker jag att ni ska köpa en bra bok om PHP först. Sedan kan ni besöka www.php.net eller bli medlem på nån sajt som bara handlar om PHP. Då har ni också större chans att ställa mer frågor om ni får problem. www.phpsidan.nu är en bra sajt där jag hänger ibland när jag kommer hem från Lumpen och när jag känner för det.

"Waschman out"
Gott!

1 kommentar:

Anonym sa...

Tack för länkarna!

Välkomna till bloggen

Välkomna ska ni vara kära besökare. Jag skriver om IT för att det är kul och för att jag vill dela med mig av information och kunskap. Jag försöker hålla bloggen så kategoriserad som möjligt för att ni enklare ska hitta intressanta länkar och artiklar.