10 juli, 2008

Nätverk/Support: Bra program för helpdesk

Om du är en person som folk ringer till när de har problem med datorn så får du här ett tips av mig. Det är ett program som heter NetOp On Demand - Remote Control [1] som låter dig styra en persons dator utan krångel, brandväggar och problem.

Allt som behöver göras är att skicka en länk till den som har problem som de sedan använder för att ladda ner ett litet temporärt program som agerar som server. Då kan du sedan fjärrstyra personens dator och ni kan tala mindre teknik över telefonen ;)

När allt är färdigt och när personen stänger ner det temporära programmet så tas det automatiskt bort från datorn och lämnar inga spår.

Detta är mest ett tips för mig själv eftersom jag brukar ta emot samtal av vänner och bekanta som har problem med datorn. Tänkte att jag även kunde tipsa er som besöker bloggen.

Referenser
[1] http://www.netop.com/netop-446.htm

2 kommentarer:

Sture sa...

Hej Waschman!

Kul att läsa Din blog - mängder med bra tips och kommentarer!

Dock, en liten fråga om trovärdighet: Du länkar in annonser, vilket är helt OK! Men, hur är det med de tips du ger? Är Du helt självständig i förhållande till dem? Sker de fritt från provision eller inte?

Waschman sa...

Tack så mycket. Kul att du tycker om att läsa bloggen.

Jag vet att vissa tips kan verka lite för riktade utåt som reklam men de inläggen är mest till för mig själv. I vanliga fall brukar jag mejla min egna epost om bra tips så att jag inte ska glömma bort dem, men om jag tror att fler kan ha nytta av dem så publicerar jag dem på bloggen också.

Jag brukar hjälpa folk per telefon med datorproblem så då tyckte jag att programmet verkade bra för jag har själv testat det.

En sak till, jag har även funderat om att arbeta för ett IT helpdesk i Kungsbacka men har inte bestämt mig ännu. Då hade programmet nog också kommit till god användning.

Så svaret på din fråga om provision: det är helt fritt från provision och det är min egna tankar och reflektioner.

Välkomna till bloggen

Välkomna ska ni vara kära besökare. Jag skriver om IT för att det är kul och för att jag vill dela med mig av information och kunskap. Jag försöker hålla bloggen så kategoriserad som möjligt för att ni enklare ska hitta intressanta länkar och artiklar.